ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣLEVEL 1 | ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ DRONE ΣΤΙΣ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α1 & Α3 ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η εκπαίδευση 1ου Επιπέδου, είναι το πρώτο επίσημο βήμα ενός χειριστή drone. Προϋπόθεση για το δικαίωμα πιστοποίησης του εκπαιδευόμενου, είναι το ελάχιστο όριο ηλικίας των 16 ετών.

Για την λειτουργία drone στις Υποκατηγορίες A1 και A3 της Ανοικτής Κατηγορίας, απαιτείται το «Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης της Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης». Αυτό είναι ένα βασικό πιστοποιητικό για πτήσεις εξ όψεως (VLOS) που επιτρέπει στον χειριστή να πετά drones βάρους από 250 γραμμάρια έως 25 κιλά σε συγκεκριμένες κατηγορίες ή σχεδόν παντού με drones βάρους μικρότερου των 900 γραμμαρίων.

Η τυπική απαίτηση αυτής της εκπαίδευσης, είναι, απλώς, η “on-line” παρακολούθηση των  θεωρητικών μαθημάτων κατα το syllabus της EASA, καθώς και μία “on-line” εξέταση θεωρητικών γνώσεων που πραγματοποιείται διαδικτυακά και θέτει στον εξεταζόμενο τουλάχιστον 40 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής απαντήσεων.

Όμως, ο υποψήφιος drone pilot, ακόμα και αν διαθέτει προηγούμενη εμπειρία, έχει ανάγκη απο κάτι περισσότερο…

Έτσι, το πρόγραμμα αυτό, εκτός απο τον καθοδηγητικό χαρακτήρα του, έχει εμπλουτισθεί και με «ζωντανή», διαδραστική εκπαίδευση συνόλου 12-15 ωρών, ωστε ο εκπαιδευόμενος να συμμετέχει ενεργά, να έχει υποστήριξη από τους εκπαιδευτές του και οι γνώσεις που θα αποκτήσει να μπορούν να αξιοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό.

Τρόπος υλοποίησης της εκπαίδευσης & διάρκεια:

– Το Ασύγχρονο μέρος της τηλε-εκπαίδευσης υλοποιείται στην πλατφόρμα “PEGASUS AVIATION Open e-Class” και περιέχει:
α) Την εκπαιδευτική θεωρητική ύλη
β) Θεωρία Πρακτικής Εκπαίδευσης (bonus)
γ) Εργασίες και ασκήσεις

Η πρόσβαση στο e-Class έχει διάρκεια 2 μηνών από την ημέρα ολοκλήρωσης της εγγραφής.

– Το «ζωντανό» μέρος της τηλε-εκπαίδευσης, υλοποιείται με τηλεδιασκέψεις (*) κατα τις οποίες γίνεται η παρουσίαση των μαθημάτων από τον εκπαιδευτή, με διαδραστική συμμετοχή των εκπαιδευομένων.

(*) Τρείς (3) Τηλεδιασκέψεις συνολικής διάρκειας 12-15 ωρών

Για την καλύτερη προετοιμασία των εκπαιδευομένων και την εισαγωγή τους στο πνεύμα της εξέτασης, η Σχολή μας πραγματοποιεί και εικονικές εξετάσεις (mock exam), με διάφορες μεθόδους.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΑΥΤΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι κάποιος εκπαιδευόμενος μπορεί, για διάφορους λόγους, αντί της πρακτικής εκπαίδευσης που παρέχει η Σχολή, να επιθυμεί μόνον «Αυτο-Εκπαίδευση», αναπτύξαμε ένα πλήρες μάθημα γι αυτόν το οποίο εμπεριέχεται στα προγράμματα «Βασικής Κατάρτισης Για Όλους» και «Ανοικτής κατηγορίας», που θα τον καθοδηγήσει στα βασικά στοιχεία της Πρακτικής εφαρμογής με υπευθυνότητα και χωρίς επί πλέον κόστος.

 

Πρακτική Εκπαίδευση- Αυτοεκπαίδευση

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πρακτικά εκπαιδευτικά μαθήματα προσφέρουν ιδιαίτερη αξία στους πιλότους drone. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των πρακτικών μαθημάτων κατάρτισης είναι ότι αυτά πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον όπου οι αρχάριοι πιλότοι μπορούν να εξασκήσουν τις πτητικές τους δεξιότητες, σε ασφαλές περιβάλλον.

Η επίβλεψη ενός ειδικού εκπαιδευτή, διασφαλίζει, επίσης, ότι οι μαθητές δεν καταλήγουν να αναπτύσσουν κακές συνήθειες που θα πρέπει να αποβάλλουν αργότερα, πράγμα όχι και τόσο εύκολο.

Η πρακτική / πτητική εκπαίδευση, είναι το σημαντικότερο μέρος της εκπαίδευσης, αφού αυτή προσφέρει τα θεμέλια στον επαγγελματία ή ερασιτέχνη χειριστή στο να αποκτήσει την φυσική ικανότητα και την γνώση ώστε να πετάξει με ασφάλεια οποιοδήποτε drone.

Οι πετυχημένες πτήσεις δεν είναι τυχαίο γεγονός και για αυτό, η PEGASUS AVIATION έχει αναπτύξει μία μεθοδολογία εκπαίδευσης στην πρακτική κατάρτιση και την τεχνική πτήσης, στοιχεία της οποίας πηγάζουν από την εμπειρία και τις εφαρμοσμένες τεχνικές, των εκπαιδευτών της.

Η πρακτική / πτητική εκπαίδευση, απαιτεί υπομονή, συγκέντρωση, επίγνωση και αναγνώριση των λαθών. Αυτά, ο εκπαιδευόμενος μπορεί να τα καλλιεργήσει είτε με την βοήθεια των εκπαιδευτών, με φυσική παρουσία και διαδραστική εκπαίδευση αλλά αν προτιμά, για διάφορους λόγους, να εκπαιδευτεί μόνος του, η Σχολή drones της PEGASUS AVIATION, θα του παρέχει κατάλληλη πληροφόρηση, θεωρητική ύλη και πολυμέσα, χωρίς κόστος γι’ αυτόν.
———

Επίπεδο:
1ον (βασικό)
Πιστοποίηση:
EASA
Διαλέξεις:
3 (12-15 ώρες)
e-Class:
2 μήνες (24/7)
Πρακτική:
Θεωρητική
Εξέταση:
Θεωρίας
Τιμή:
140€
https://www.pegasusaviation.gr/wp-content/uploads/2024/05/Pegasus-Logo-Transparent-170χ120.png

• ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ / ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ
ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακουλουθήστε μας!

Powered by techDev | Copyright Pegasus Aviation © 2021

error: Content is protected !!