ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ

Εικονοληψία με Drones

Από τις πρώτες εναέριες λήψεις φωτογραφιών με επανδρωμένο αερόστατο στο Παρίσι το 1858 από τον Nadar, μέχρι τις σύγχρονες μη επανδρωμένες εναέριες πλατφόρμες, η τεχνολογική εξέλιξη ήταν αλματώδης. Την δεκαετία του 1980 πραγματοποιήθηκε η πρώτη χρήση UAS πολλαπλών στροφείων για φωτογραμμετρικούς σκοπούς. Για τις επόμενες δεκαετίες η χρήση αντίστοιχων συστημάτων ατόνησε και επανήλθε στο προσκήνιο, πλέον, κατα την ψηφιακή εποχή, με συστήματα όπως όπως το LiDAR που χρησιμοποιείται πλέον στην τρισδιάσταση χαρτογραφική απεικόνιση (mapping).

Η αερο-φωτογράφιση και η εναέρια κινηματογράφηση, είναι – όπως ακούγονται – η διαδικασία λήψης εικόνας από τον αέρα. Συχνά είναι δύσκολο να δεί κανείς, στοιχεία του τοπίου στο έδαφος, όταν η λήψη της εικόνας γίνεται απο το επίπεδο της επιφάνειάς του.

Οι αερο-φωτογραφίες αποτελούν «εργαλεία» βαρύνουσας σημασίας, για την μελέτη και την χαρτογράφηση, ειδικά στην αρχαιολογία, την τοπογραφία, το Κτηματολόγιο και το Real Estate, τις περιβαλλοντικές εφαρμογές, την διαχείριση υδάτινων πόρων, την φωτογεωλογία, την αστική ανάπτυξη, τις δομές αλλα και στην καλλιτεχνική φωτογράφιση

Οι εναέριες φωτογραφίες λαμβάνονται σε δύο βασικές μορφές για διαφορετικές χρήσεις και εφαρμογές: την πλάγια και την κάθετη.

Η γωνία της λήψης, το ύψος του drone, η εποχή, η ώρα, η διάχυση του φωτός, είναι στοιχεία που λαμβάνονται πάντα υπ᾽όψιν, αναλόγως του σκοπού της φωτογράφισης.

Οι εφαρμογές της αεροφωτογράφισης σήμερα, έχουν τεράστιο εύρος και σε συνδυασμό με την αυξανόμενη τεχνολογία των GIS (γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών), τα αποτελέσματα καθίστανται σε μεγάλο βαθμό, ικανοποιητικά.

Κατα τον προγραμματισμό μίας Φωτογραμμετρικής Πτήσης, η προσεκτική σχεδίαση της πορείας του αεροσκάφους (waypoints, ύψη, λωρίδες, ταχύτητες, στροφές κ.λπ.) καθώς μία ευέλικτη, σε πραγματικό χρόνο, ικανότητα διαχείρισης της αποστολής (ρύθμιση των παραμέτρων των αισθητήρων, πράξεις ενεργοποίησής τους, διευθύνσεις πτήσης, κλπ.) είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη παραγωγικών και ασφαλών φωτογραμμετρικών αποστολών.

https://www.pegasusaviation.gr/wp-content/uploads/2024/05/Pegasus-Logo-Transparent-170χ120.png

• ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ / ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ
ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακουλουθήστε μας!

Powered by techDev | Copyright Pegasus Aviation © 2021

error: Content is protected !!