ΕΡΕΥΝΑ & ΔΙΑΣΩΣΗ

Οι παράγοντες της δημόσιας ασφάλειας σε όλον τον κόσμο έχουν, πλέον, συνειδητοποιήσει την ισχύ που μπορεί να αντιπροσωπεύει η τεχνολογία των ΣμηΕΑ.

Ένα drone, κατα την προσπάθεια εντοπισμού ενός αγνοούμενου, μπορεί να καλύψει μια περιοχή έρευνας σε σημαντικά λιγότερο χρόνο, από αυτόν που θα χρειαζόταν, για να συγκεντρωθεί μία ομάδα Ε&Δ (SaR) για να κάνει το ίδιο πράγμα.

Τα drones παρέχουν στους διασώστες καλύτερη επίγνωση της κατάστασης ωστε να εκμεταλλεύονται πιο αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους κατά την διάρκεια μίας επιχείρησης.

Τα drones, μπορεί να έχουν εφαρμογή σε όλα τα στάδια μίας αποστολής:

  • Πρόληψη ενός συμβάντος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό το στάδιο, είναι μία λειτουργία εξειδικευμένης επιτήρησης, που βοηθά στο να μην συμβεί ή να μην εξελιχθεί μία κατάσταση ή ακόμα, μία εκ των προτέρων έρευνα μίας περιοχής όπου πρόκειται να διαδραματιστεί μία δραστηριότητα.

Αν όμως, η ανεπιθύμητη κατάσταση, συμβεί…

  • Αξιολόγηση και Απόφαση π.χ. συλλογή πληροφοριών για την εκτίμηση της κατάστασης που θα οδηγήσει στην σωστή απόφαση, πριν από την δράση.
  • Δράση π.χ. αναγνώριση και εκτίμηση των αναδυόμενων κινδύνων και συντονισμό της επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο.
  • Αποτίμηση του αποτελέσματος, τόσο των ζημιών, με οπτική καταγραφή όσο και του ίδιας της επιχείρησης.

Το πεδίο εφαρμογής της Έρευνας & Διάσωσης, δεν αφορά μόνον την στεριά αλλά και την θάλασσα όπου εκεί εφαρμόζονται παρόμοιες τεχνικές με ανάλογο εξοπλισμό και επικοινωνίες.

https://www.pegasusaviation.gr/wp-content/uploads/2024/05/Pegasus-Logo-Transparent-170χ120.png

• ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ / ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ
ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακουλουθήστε μας!

Powered by techDev | Copyright Pegasus Aviation © 2021

error: Content is protected !!