ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕΡΓΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑΗ Προσφορά του Ε.Κ. Χειριστών Drone της Pegasus Aviation, στον Εθελοντισμό

28 Φεβρουαρίου 2024by Pegasus Aviation

ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

Μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και υπό το συντονισμό της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου εθελοντισμού Ε. Μπαρμπαγιάννη, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τη Σχολή Αεροπορικών Σπουδών Pegasus, συνεχίζει με επιτυχία το δεύτερο κύκλο δωρεάν μαθημάτων χειρισμού DRONES στις πιστοποιημένες ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα η Σχολή PEGASUS AVIATION πιστοποιημένη από EASA/ΥΠΑ στην Αεροπορική εκπαίδευση και η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (Π.Ε.Π), προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση χειριστών ΣμηΕΑ (drone) σε εθελοντές και στις Ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Αττικής.

Στόχος της διοργάνωσης των σεμιναρίων είναι η πιστοποιημένη εκπαίδευση των εθελοντών της Περιφέρειας Αττικής, κάτι που έχει θέσει ως προτεραιότητα από την αρχή που ανέλαβε τη θητεία του ο Περιφερειάρχης.

Το προσφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά στο πρώτο και θεμελιώδες στάδιο εκπαίδευσης χειριστών drone, μετά την ολοκλήρωση του οποίου ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε εξέταση για την απόκτηση του πιστοποιητικού για τη λειτουργία drone στις υποκατηγορίες Α1 και Α3 της Ανοικτής Κατηγορίας , όπως αυτές καθορίζονται από τον Ευρωπαϊκό κανονισμό (ΕΕ) 2019/947.

Η εκπαίδευση γίνεται σε κανονικές συνθήκες και στο τέλος διεξάγεται η διαδικασία της εξέτασης on- line.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς αναγνωρισμένου κύρους, διασφαλίζουμε την πιστοποιημένη εκπαίδευση των εθελοντών της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο να επιτελούν το έργο τους αποτελεσματικότερα.
Το θερμό ενδιαφέρον των εθελοντών για την παροχή αυτών των δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων και η πολύ μεγάλη συμμετοχή είναι πολύ ενθαρρυντική και μας δίνει ισχυρό κίνητρο να συνεχίσουμε και με άλλες ανάλογες δράσεις, καθώς για εμάς η θωράκιση της πολιτικής προστασίας, μέσω και της σωστής ενημέρωσης και εκπαίδευσης των εθελοντών μας , είναι προτεραιότητα».

https://www.pegasusaviation.gr/wp-content/uploads/2024/05/Pegasus-Logo-Transparent-170χ120.png

• ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ / ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ
ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακουλουθήστε μας!

Powered by techDev | Copyright Pegasus Aviation © 2021

error: Content is protected !!