ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«European Cirrus Rally 2021: Θερμή υποδοχή στα 12 μονοκινητήρια που έφτασαν στην Σύρο – Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (HPA) και η Pegasus Aviation, στην ανάπτυξη του Αεροπορικού Τουρισμού»

4 Οκτωβρίου 2021by Pegasus Aviation

Στο αερολιμένα Σύρου “Δημήτριος Βικέλας” προσγειώθηκαν λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, δώδεκα μονοκινητήρια αεροσκάφη.

Τα Δώδεκα μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Cirrus SR22 με τα πληρώματά προέρχονται από την Κεντρική Ευρώπη, επιλέγοντας από την Ελλάδα, τα Ιωάννινα, την Σύρο και το Καστελόριζο- βάζοντας το δικό τους λιθαράκι για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού στην χώρα μας.

Κάνοντας το πρώτο βήμα για την ουσιαστική ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού. Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού, θα μπορεί το νησί να προσελκύσει μικρά μονοκινητήρια και δικινητήρια ιδιωτικά αεροπλάνα από την ηπειρωτική χώρα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού.

Οι περιορισμένες δυνατότητες του αεροδρομίου λειτουργούν ανασχετικά στην προσέλκυση και άλλων επισκεπτών αλλά και μορφών τουρισμού υψηλού εισοδήματος, όπως είναι ο αεροπορικός τουρισμός.

Μάλιστα όπως μας αποκάλυψαν οι οικοδεσπότες, σε παρόμοιο 7ημερο ταξίδι στην Καλαμάτα, οι ιδιοκτήτες μονοκινητήριων αεροσκαφών ξόδεψαν περισσότερα από 500.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και των καυσίμων.

Αεροπορικός τουρισμός, για όσους δεν το ξέρουν, είναι η περιήγηση τουριστών είτε με ιδιόκτητο είτε με μισθωμένο αεροσκάφος χωρητικότητας 2 έως 6 ατόμων.

Ο αεροπορικός τουρισμός είναι θεματικός τουρισμός, όπως οι καταδύσεις για παράδειγμα, ενώ ανήκει στην γενική αεροπορία και περιλαμβάνει όλες τις αεροπορικές δραστηριότητες που δεν εντάσσονται σε στρατιωτικές και σε προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις που μεταφέρουν επιβάτες και εμπορεύματα.

Τα δώδεκα αεροσκάφη υποδέχτηκαν μέλη της Πανελλήνιας ένωσης πιλότων, κος Τσιπριάνης (πρόεδρος ενωσης πιλότων) και Λεοντόπουλος (στο πλαίσιο του European Cirrus Rally 2021 αλλά και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, Παναγιώτης Κουταβάς.

Η Σύρος και οι επιχειρηματίες της έδειξαν το φιλόξενο πρόσωπο της, κάνοντας πιο ευχάριστη την υποδοχή των πιλότων, συνοδών και εκπαιδευόμενων. Παρών στην υποδοχή το τυροκομείο ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ, τα παραδοσιακά λουκούμια ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ και η SYRABEER.

Οι Συριανοί ανάμεσα τους και μια σχολική τάξη, είχαν την ευκαιρία να δουν και να φωτογραφηθούν με τα αεροσκάφη.

Αξίζει να αναφερθεί πως η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, ο Δήμος Μεγίστης, ο Δήμος Ιωαννίνων, το Ioannina Hotel Association, οι σχολές Ωμέγα, η Pegasus Aviation και η Olympus Aviation.

Ας ευχηθούμε να συνεχιστούν αυτές οι προσπάθειες που έχουν μόνο θετικό πρόσημο!

Δείτε περισσότερα εδώ…

https://www.pegasusaviation.gr/wp-content/uploads/2024/05/Pegasus-Logo-Transparent-170χ120.png

• ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ / ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ
ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ακουλουθήστε μας!

Powered by techDev | Copyright Pegasus Aviation © 2021

error: Content is protected !!